Uddannelse til social- og sundhedsassistent som sammenhængende forløb
Er du passioneret omkring at gøre en forskel i andres liv?
Som social- og sundhedsassistent får du mulighed for at arbejde tæt sammen med mennesker i alle aldre og livssituationer, og du bliver en vigtig del af et professionelt team, der gør en reel forskel i samfundet.
Frederikssund Kommune ansætter 56 SSA-elever, fordelt på fire optag om året.
Uddannelsen varer som udgangspunkt ca. 3 år og 5 mdr. (inkl. 20 ugers grundforløb) og veksler mellem skole og oplæring.
Stillingsopslag i 2025/2026
- Uge 21 til start på GF2 august 2025
- Uge 36 til start på GF2 november 2025
- Uge 47 til start på GF2 februar 2026
- Uge 11 til start på GF2 maj 2026
Hvorfor skal du vælge SSA uddannelsen, sammenhængende forløb?
Som social- og sundhedsassistent skal du kunne skabe overblik og påtage dig ansvaret for at sikre sammenhæng i borgerens plejeforløb.
Du spiller en central rolle, hvor du både skal koordinere, udføre og organisere opgaver indenfor pleje, omsorg og rehabilitering. Som social- og sundhedsassistent arbejder du altid i overensstemmelse med de etiske og lovmæssige krav, der følger med rollen som autoriseret sundhedsperson.
Kommunikation er en af dine styrker. Du er i stand til at kommunikere effektivt og motivere, samt vejlede mennesker, der står i svære livssituationer – uanset om de er ældre, syge eller handicappede. Derudover kommunikerer du også på tværs af sundhedsvæsenet og med andre fagpersoner, for at sikre, at borgerens pleje bliver koordineret bedst muligt.
For at trives i jobbet er det vigtigt, at du har en grundlæggende interesse i og forståelse for at arbejde med mennesker, der har brug for pleje og støtte. Arbejdet kan være både fysisk og psykisk krævende, men det er også utroligt givende.
Jobbet stiller krav til dine samarbejdsevner, ansvarsfølelse og en stærk motivation for at udvikle dig gennem egen læring.
Du har mange jobmuligheder som social- og sundhedsassistent. Du kan arbejde i hjemmeplejen, på plejecentre, på sygehuse eller i psykiatrien. Uanset hvor du arbejder, er du tæt på borgeren og er med til at forbedre kvaliteten af deres liv. Du har også mulighed for videreuddannelse til fx sygeplejerske.
I Frederikssund kommune tilbyder vi
- Et godt og udviklende læringsmiljø
- Personlige vejledere der følger dig gennem hele uddannelsesforløbet, som støtter dig og deltager i de formelle samtaler på oplæringsstederne
- Fast løn under hele uddannelsesforløbet
- Sprogforløb under oplæringsperioder, til elever, som har behov for støtte til at udvikle sine dansk sproglige kompetencer
Hvad forventer vi af dig som elev?
- Du tager ansvar for din egen uddannelse og deltager aktivt i dit forløb.
- Du er mødestabil, har et åbent sind og er motiveret til både at lære og udvikle dig personligt og fagligt.
- Du trives med at arbejde tæt sammen med andre mennesker og er god til at kommunikere på tværs af forskelligheder.
- Du viser empati, har en forståelse for andres behov og er klar til at udvikle dig både fagligt og personligt
Hvordan kommer du i gang
Når du ansættes på et sammenhængende forløb, er det med start på grundforløb 2, hvor du får løn fra start på grundforløbet og videre på hovedforløbet til SSA-uddannelsen.
Grundforløb 2 er et skoleforløb som varer 20 uger og du skal søge optagelse via optagelse.dk
Hvis du har spørgsmål til uddannelsen, ansøgningsfrister eller har behov for hjælp til din ansøgning til grundforløbet, kan du kontakte uddannelsesvejledningen på SOSU H.
2510 3600
SOSU H modtager din ansøgning via optagelse.dk og du vil af skolen, blive indkaldt til et informationsmøde samt en realkompetencevurdering.
Hvis du er kvalificeret til optag, vil du modtage et optagelsesbrev fra skolen, samt en personlig uddannelsesplan.
Herefter er du klar til at søge stilling som SSA-elev i Frederikssund Kommune på sammenhængende forløb, via stillingsopslag på Frederikssund.dk
Elever ansat i Frederikssund Kommune vil blive tilknyttet grundforløbet på SOSU H, fortrinsvis på skoleafdelingen i Hillerød.
Du kan læse mere om både grundforløbet og SOSU-uddannelserne på SOSU H’s egen hjemmeside, samt på uddannelsesguiden.
Løn/ansættelsesvilkår
Når du bliver ansat som elev, skal du underskrive en uddannelsesaftale, og du vil derefter modtage et ansættelsesbrev fra personaleafdelingen.
Løn og ansættelsesvilkår følger den gældende overenskomst med FOA.
Du vil modtage elevløn i hele uddannelsesforløbet (takster pr. april 2025):
- Over/under 18 år – 15.214,60 kr. pr. måned
- Efter 12. måned – 17.333,84 kr. pr. måned
- Voksenelev (over 25 år) – 25.158,92 kr. pr. måned
Er du klar til at gøre en forskel?
Hvis du er engageret, motiveret og klar til at påbegynde din karriere som social- og sundhedsassistent, så ser vi frem til at modtage din ansøgning!
Kontaktoplysninger
Hvis du har spørgsmål til uddannelsesteamet, kan du skrive til
Karin Pilgaard Mynster.